Dalarnas Körfestival 1-4 september 2022

Nu när kulturlivet och körsången så sakteliga startar upp igen efter en tid i dvala vill vi hjälpas åt att hitta inspirationen, rösterna och samsjungningen igen!

Falu Kammarkör, Musik i Dalarna och Svenska Kyrkan i Falun vill härmed inbjuda er kör till Dalarnas Körfestival 1–4 september 2022 i Falun. Festivalen vänder sig i första hand till ungdoms- och vuxenkörer i Dalarna. Då festivalen planeras precis i början av en ny termin kommer vi erbjuda några gemensamma repetitionstillfällen i slutet av vårterminen.

Programmet (i stora drag)

Torsdag 1/9

Invigningskonsert (kl. 20.00)

Fredag 2/9

Dagtid: workshops för körsångare och dirigenter
Eftermiddag: ev. rep inför söndagens Festivalkonsert
Kväll: Konsert med gästande kör

Lördag 3/9

Förmiddag: rep med orkester
Eftermiddag: möjlighet till egen konsert
Körmaraton
Fest

Söndag 4/9

Förmiddag: möjlighet att sjunga vid gudstjänst i någon av Faluns kyrkor
Festivalkonsert i Kristine kyrka, (kl. 15.00)
Lars-Erik Larssons Förklädd gud och Jan-Åke Hilleruds En svensk spelmansmässa framförs av alla körer tillsammans med Dalasinfoniettan under ledning av David Lundblad.


Arbete med att planera festivalen pågår. Vi söker också pengar för att hålla kostnaderna nere för varje deltagare. En del praktiska detaljer återstår, men med detta brev vill vi ge er möjlighet att reservera dessa datum och planera för en härlig körfest där vi låter oss inspirera och inspireras!

En första intresseanmälan

Anmäl ert intresse med e-post till festival@falukammarkor.com senast fredag 19/11 2021 så ser vi hur vi kan gå vidare med planeringen. Vi vill veta namn på kören, ungefärligt antal sångare samt kontaktperson med mejladress och telefonnummer.

Hoppas vi ses!