Skriv ut

20130430 Venedig

Välkommen till Falu Kammarkör

Falu Kammarkör är verksam sedan 1984. Kören har under åren konserterat flitigt i Dalarna, i landet i övrigt och även internationellt. Sedan våren 2016 leds kören av David Lundblad.

Kören har under Tony Margetas ledning rönt stora framgångar i internationella körtävlingar. I Grieg Grand Prix i Bergen september 2007 vann kören Grand Prix förutom att ha segrat i den profana klassen och kommit tvåa i den sakrala klassen. I den 11:e internationella festivalen Venezia in Musica i Venedig maj 2013 vann kören en av de profana klasserna med hela tävlingens högsta poäng. Dessutom ett specialpris för bästa framförande av obligatoriskt verk samt andraplats i en av de sakrala klasserna. I Chorfestspiele Bad Krozingen i Tyskland i mars 2015 vann kören både den sakrala och och profana klassen för blandad kör och dessutom Walter-Scheel-Chorpreis. 


Skriv ut

Höstens konserter

Lang

Ludvika Ulrika kyrka den 19 november kl. 18.00

Leksands kyrka den 20 november kl. 16.00

Falu Kammarkör repeterar för fullt inför kommande höstkonserter. Repertoaren är spännande, vacker och utmanande - precis som det ska vara. Notera gärna datumen i din kalender så kommer det mer information på hemsidan och Facebook framgent.   

 

 

Skriv ut

Sensommarkvällskonserter

Åhls kyrka Insjön lördag 27 augusti kl. 18.00

Dala Husby kyrka söndag 28 augusti kl. 18.00

Falu Kammarkör håller i traditionen att ge två sensommarkvällskonserter som upptakt på en som alltid spännande höst. Nu under ledning av David Lundblad med ett program som spänner från välkända toner till uruppföranden av ny, spännande musik av unga tonsättare.

Fri entré - kollekt. 

David Lundblad 

 

 

Skriv ut

Sjung med oss i höst!

Sjung med oss

Kom och sjung med oss i Falu Kammarkör. Ett fantastiskt gäng härliga människor som gillar att skapa musik tillsammans under lättsamma men på samma gång seriösa former. Många skratt lovas och oförglömliga tillställningar - såväl musikaliska som andra.

Kontakta oss via vårt anmälningsformulär
, via vår ordförande Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


 

 

Skriv ut

Sommarkonsert - Fancies

 20160706 Sommarkonsert

Onsdagen den 6 juli kl. 20.00 i Kristine kyrka, Falun 

Välkommen till en sommarkonsert i den ljuva julikvällen i Kristine kyrka i Falun onsdagen den 6 juli kl. 20.00. Konserten kommer att anknyta till skönheten och kärleken i flera av styckena. Vad passar bättre när sommaren är som finast?

Vi återupptar det goda samarbetet med pianisten Melker Stendahl som nyligen släppt en skiva med egen musik, bland annat inspirerad från Dalarna. Vi kommer att få ett smakprov från den och så kommer han ackompanjera kören i S-E Johansons Fancies med texter av jubilerande William Shakespeare.

Kören kommer att bjuda på musik av Bruckner, Olofsson, Jennefelt med flera samt musik av tonsättarelever på Musikkonservatoriet i Falun.

Dirigent: David Lundblad
Vid flygeln: Melker Stendahl

Fri entré - Kollekt. Välkomna! 


 

 

Design by Joomla 1.6 templates