Skriv ut

20130430 Venedig

Välkommen till Falu Kammarkör

Falu Kammarkör är verksam sedan 1984. Kören har under åren konserterat flitigt i Dalarna, i landet i övrigt och även internationellt. Sedan våren 2016 leds kören av David Lundblad.

Kören har under Tony Margetas ledning rönt stora framgångar i internationella körtävlingar. I Grieg Grand Prix i Bergen september 2007 vann kören Grand Prix förutom att ha segrat i den profana klassen och kommit tvåa i den sakrala klassen. I den 11:e internationella festivalen Venezia in Musica i Venedig maj 2013 vann kören en av de profana klasserna med hela tävlingens högsta poäng. Dessutom ett specialpris för bästa framförande av obligatoriskt verk samt andraplats i en av de sakrala klasserna. I Chorfestspiele Bad Krozingen i Tyskland i mars 2015 vann kören både den sakrala och och profana klassen för blandad kör och dessutom Walter-Scheel-Chorpreis. 


Skriv ut

Sommarkonsert - Fancies

 20160706 Sommarkonsert

Onsdagen den 6 juli kl. 20.00 i Kristine kyrka, Falun 

Välkommen till en sommarkonsert i den ljuva julikvällen i Kristine kyrka i Falun onsdagen den 6 juli kl. 20.00. Konserten kommer att anknyta till skönheten och kärleken i flera av styckena. Vad passar bättre när sommaren är som finast?

Vi återupptar det goda samarbetet med pianisten Melker Stendahl som nyligen släppt en skiva med egen musik, bland annat inspirerad från Dalarna. Vi kommer att få ett smakprov från den och så kommer han ackompanjera kören i S-E Johansons Fancies med texter av jubilerande William Shakespeare.

Kören kommer att bjuda på musik av Bruckner, Olofsson, Jennefelt med flera samt musik av tonsättarelever på Musikkonservatoriet i Falun.

Dirigent: David Lundblad
Vid flygeln: Melker Stendahl

Fri entré - Kollekt. Välkomna! 


 

 

Skriv ut

Uruppföranden med Falu Kammarkör

Elever 3

Elever från Musikkonservatoriet i samarbete med Falu Kammarkör

Elever från Musikkonservatoriet, som bland annat studerar komposition, har under våren ägnat sig åt att skriva för kör i ett samarbete med Falu Kammarkör med dirigenten David Lundblad. Elva nya spännande körstycken har skrivits och fyra av dessa fick sina uruppförande vid vid konsert i Högskolans bibliotek den 27 maj.

Nästa chans att höra denna nykomponerade musik är vid Falu Kammarkörs kommande konsert den 6 juli i Kristine kyrka i Falun. Välkomna då!


 

 

Skriv ut

I Stora poeters sällskap

20160527 I stora poeters sällskap

Fredag den 27 maj i Högskolans bibliotek, Falun 

Välkommen till vårens nyskapande körupplevelse med Falu Kammarkör. 

För att verkligen sätta publiken i rätt stämning kommer David Lundblad börja med att göra en introduktion till konserten. Den börjar klockan 18:15. Själva konserten börjar kl 19:00.

Välkommen till ett spännande möte mellan stora texters mästare, unga tonsättarstudenter från Musikkonservatoriet i Falun och Falu Kammarkör.

Verk av bl.a. W. Swingle, A. Bruckner, O. Gjeilo, G. Eriksson samt tonsättarstudenter i Falun.

Dirigent David Lundblad.

Entré 100 kr (50 kr stud), inget förköp. Välkomna! 


 

 

Skriv ut

Falu Kammarkör i DT.se

David

En artikel om Falu Kammarkör under vårens förberedelser med den nya dirigenten David Lundblad.

Foto: Linda Mankefors, DT


 

 

Design by Joomla 1.6 templates