Skriv ut

 

Att söka till Kammarkören

Provsjungning

För att få komma med i Kammarkören måste man först provsjunga. Vid provet träffar du dirigenten och fyra stämfiskaler. Alla dessa lyssnar när du sjunger. Vid provet får du:

    - berätta om dig själv
    - sjunga lite skalor uppåt och nedåt
    - sjunga en sång som du själv förberett (a cappella)
    - sjunga efter noter som du aldrig sett förut (notläsningsprov)
    - göra lite härmningsövningar m.m. (gehörsprov)


Sen är det slut. Det tar 10-20 minuter totalt. Det du ska göra hemma, före provet, är att bestämma en sång som du ska sjunga. Det kan vara vilken sång som helst, men välj en som du själv tycker om. Försök även komma något uppsjungen!

Bildspel 1

Anmälan

För att få provsjunga måste du först anmäla dig. Du anmäler dig via det här  anmälningsformuläret  eller kontakta vår ordförande eller dirigent för mer information (se under rubriken Kontakt).

När vi fått in din anmälan får du en kallelse med tid för provsjungning.

Mer information

Falu Kammarkör jobbar för en hög musikalisk utveckling och standard. Därför krävs det att du avsätter en del tid hemma för inlärning av stämmor och att du aktivt deltar i verksamheten. Vi har en rephelg/termin (lörd-sönd) och sen har vi konserter ungefär var 6-9:e vecka. Oftast "dubblar" vi våra konserter så det blir både lördag och söndag (inte hela dagar dock!). Vartannat år (på våren) gör vi en kortare konsertturné inrikes och vartannat år en längre sådan utrikes.

Det går alltså inte att sköta medlemsskap i kören "halvhjärtat"/till och från. I gengäld är vi ett trevligt gäng som trivs oerhört bra med varandra och som verkligen ser kören som ett lagarbete - både socialt och musikaliskt!

VÄLKOMMEN att söka till Falu Kammarkör!

Design by Joomla 1.6 templates