Söka till kören

Aktuellt 2024

Falu Kammarkör repeterar i centrala Falun på onsdagar klockan 18-21 och har en rephelg och ca två konserthelger per termin. Vi siktar alltid mot nya mål och planerar just nu för till exempel kommande konserter, deltagande i uppsättningen Infruset i Dalhalla i augusti samt vårt 40-årsjubileum som infaller i höst.

Våra huvudsakliga uppträdanden är i form av konserter – under vårvinter, försommar, sensommar och höst – som uppförs på olika håll i Dalarna. Höstterminen avslutas med våra alltid välbesökta och uppskattade julkonserter i Stora Kopparbergs kyrka på fjärde advent. Vi anlitas även för musikunderhållning i samband med företagsevent eller andra festliga tillfällen. Under normala omständigheter (ej pandemi) åker vi på turné varje vår, vartannat år inrikes och vartannat utomlands.

Förutom att sjunga tillsammans sätter vi stort värde på våra gemensamma sociala aktiviteter såsom regelbunden körpub efter repen, körfester och att sätta guldkant på konserter och turnéer.

Visst vill du bli en av oss!  Falu Kammarkör söker just nu  sångare i alla stämmor. 

Inträdesprov

För att komma med i kören måste du provsjunga. Vi tror att du som söker har god körvana, men kören är en plats och ett sammanhang att utvecklas i!

Vid provsjungningen träffar du dirigenten och en sångare från vardera av våra fyra stämmor. Du får visa prov på omfång,  gehör och notläsningsförmåga och sjunga en egenvald sång. Vi gör vårt bästa för att göra provsjungningen så odramatisk som möjligt!

Tveka inte att söka! Fyll i formuläret nedan och ange namn, epost, telefonnummer, kort om tidigare sångerfarenhet och vilken stämma du i första hand söker till, så hör vi av oss.

Falu Kammarkör har åldersgränser för hur länge man enligt stadgarna har möjlighet att vara sjungande medlem. Herrar 62 år och damer 57 år.

Välkommen!

För- och efternamn
Endast siffror, t.ex. 0701234567
Välj den stämma du vanligen sjunger, gärna specifikt första eller andra.
Beskriv gärna även vilka erfarenheter du eventuellt har inom delstämma 1 eller 2 och vilken delstämma du känner dig mest bekväm med.